elektriciteit & verlichting

De elektrische installaties omvatten drie domeinen : de sterkstroominstallaties, de zwakstroominstallaties en de verlichting.  Het is noodzakelijk de “architectuur” ervan snel te ontwikkelen zodat deze zich op een logische wijze in het gebouw laat integreren: lokalen voor middenspanning, noodstroomaggregaten, datalokalen, verdeelborden, enz.

De sterkstroominstallatie bestaat uit de opwekking, de verdeling en de eindcomponenten. Logica, bereikbaarheid, compactheid en veiligheid zijn kernbegrippen die het ontwerp aansturen.  De opwekking van elektrische energie op de eigen site en het opslaan van deze energie is een enorme uitdaging voor de toekomst. Dit zal een enorme vooruitgang betekenen voor de energieonafhankelijkheid van onze gebouwen. We volgen deze evoluties op de voet.

De zwakstroominstallaties vinden steeds meer en in grotere mate hun toepassing in projecten : bewakingssystemen voor brand- en inbraakdetectie, toegangscontrole, camerabewaking en multimedia. Data- en wifinetwerken vormen de ruggengraat van de communicatie binnen en buiten het gebouw.

Een derde domein, licht wordt uitgelicht in onze motieven.

Projecten