De winkel integreert zich in het centrum van het stedelijk weefsel van Geel. Hij bestaat uit de renovatie van een historisch pand “de dekenij” en een nieuwbouw volume in de diepte van het perceel.
Een winkel betekent in hoofdzaak een aangenaam klimaat en prima licht. Dit waren vanaf het eerste gesprek de kernwoorden.
Samen met de bouwheer werd resoluut gekozen om comfort en duurzaamheid om te zetten in geothermie, een warmtepomp, een luchtgroep die zowel verwarming als verkoeling als verse lucht naar de verschillende zones brengt via verdringing. De volledige installatie is onzichtbaar en perifeer geïntegreerd in het meubilair, geen geluid, geen tocht.
Schoenen verkopen betekent dat deze in de schijnwerpers moeten staan. Het verlichtingsconcept heeft een interessant traject doorlopen voor het functioneel aanlichten van deze schoenen. Dit resulteerde in een specifieke LED-lijn verlichting geïntegreerd in het meubilair. Tussenin de kasten is een landschap gecreëerd van pendelarmaturen met LED die algemene verlichting brengt in de winkel. LED-verlichting is een primaire keuze geweest om zowel het verbruik als de warmtelast sterk te reduceren.

Deze installaties zorgen voor het aangename klimaat en het perfecte licht in een architectuur die vanuit elke hoek verwondert. Heel veel energie is gegaan naar de verfijning en het uitwerken van details om door éénvoud de aandacht volledig naar de schoenen te laten gaan.

  • Opdrachtgever Pedico nv
  • Plaats Geel
  • Architect Murmuur architecten
     Robbrecht en Daem architecten
  • Timing 2012 - 2014
  • Oppervlakte 2.365 m²
  • Energie K29
  • Fotograaf Koen Van Damme

andere projecten