naar overzicht

Waregem Business Park

Het kantoorproject, een volledige nieuwbouw, bestaat uit een bovengronds en een ondergronds gedeelte. Het ondergrondse parkeergebouw omvat eveneens alle technische lokalen van de centrale warmte- en koude-productie en de energie-aansluitingen. Op deze sokkel staan 5 individuele kantoorvolumes.
De ambitie van het bouwteam is kantoren bouwen die uitgaan van de gebruiker met een maximaal ruimtelijk en fysisch comfort. Gebouwen die uitgerust worden met energievriendelijke installaties vanuit een duurzaamheidsambitie.
Centraal staan de keuzes voor een geothermisch veld, warmtepomptechnologie, zeer performante ventilatie, klimaatplafonds en het verlichtingsconcept in led-technologie. De geothermie, onder het project, zal de energie leveren in warmte, passieve koude en actieve koude-energie voor de klimatisatie van de kantoren. Een centrale opwekking voor de vijf kantoren zal maximaal gebruik maken van hernieuwbare energie en passieve (gratis) koeling.
Een zeer belangrijke installatie in een kantoor is de verlichting. De installatie, de armaturen en hun lichtverdeling worden zeer goed ingepland en berekend. Er is een zeer strak grid ontworpen met een hoog comfort aan licht en een zeer laag geïnstalleerd vermogen. Door kleine en slimme schakelkringen en een daglichtsturing zal het energieverbruik tot een minimum kunnen worden teruggebracht.  Zowel comfort als verbruik wordt op een flexibele doordachte manier geïntegreerd in dit project.

Het resultaat voor dit project is mogelijk gemaakt door een doorgedreven evaluatie en optimalisatie van energiewinsten en recuperaties, zowel thermisch als lichttechnisch.

  • Opdrachtgever ION 
  • Plaats Waregem
  • Architect Govaert & Vanhoutte Architects
  • Timing 2015 - 2018
  • Oppervlakte 17.444 m²

andere projecten