naar overzicht

Ampla House

Het bestaande herenhuis werd volledig omgebouwd van een woning naar een co-working space met lounge en bar.
Het behoud van de originele elementen in combinatie met een moderne invulling “loft style” van de verschillende ruimtes, geven een zekere rust. In dat opzicht is ook bewust gekozen om zoveel mogelijk energetische technieken te voorzien in het gebouw.
Geothermisch veld in de tuin, warmtepomptechnologie, centraal ventilatiesysteem, enz. De moeilijkheid bestond er in om in het bestaande gebouw aan alle technische eisen alsook aan de nodige akoestische maateregelen te voldoen zodat de mensen er in alle rust kunnen werken.
Om de burelen een meer aangename sfeer te bezorgen en de lokalen in hun grandeur te laten stralen, is gekozen voor detailverlichting door middel van LED spots.

  • Opdrachtgever William Vanmoerkerke
  • Plaats Gent
  • Architect SD Architecten
  • Timing 2015 - 2019
  • Oppervlakte >1.500 m²

andere projecten