naar overzicht

Basisschool Zarren

Een schoolgebouw en zijn uitrustingen moet uitmunten in maximaal comfort en zijn eenvoud van gebruik. Statische verwarmingssystemen, een zeer goede verlichting en een ventilatie zonder geluid en tocht zijn de basisstandpunten van waaruit dit project is ontwikkeld.  

We voorzien een variatie aan verlichtingsconcepten naargelang de functie van de ruimtes uitgerust met kleine en slimme schakelkringen om het energieverbruik te reduceren. De sporthal die architecturaal in open verbinding staat met de rest van het schoolgebouw wordt statisch verwarmd met stralingspanelen geïntegreerd in het hellend dak van de ruimte. Op die manier wordt de ruimtelijke beleving versterkt.  De ventilatie van het project gebeurt met twee luchtgroepen uitgerust met maximale warmteterugwinning voor een maximaal comfort. Er wordt hoofdzakelijk verwarmd met vloerverwarming. Dit zorgt voor een aangenaam comfort in deze basisschool die als één open geheel is geconcipieerd.

  • Opdrachtgever Gemeente Kortemark
  • Plaats Zarren
  • Architect Felt Architecture & design
  • Timing 2015- 2019
  • Oppervlakte 1.900m²
  • Energie K20 - E54
  • Fotograaf Klaas Vedru

andere projecten