Het project is gebouwd op een helling met uitzicht op de middellandse zee. De site bestaat uit de hoofdvilla Sa Guarda, de conciërge woning en het paviljoen la Grotta.
De technische installaties zijn ontwikkeld met het hoogste comfort en van uiterst hoge kwaliteit. De ventilatie wordt bekomen door middel van drie verschillende luchtgroepen. De klimatisatie in de ruimtes gebeurt hoofdzakelijk statisch, geluidloos en zonder tocht.  We hanteren klimaatplafonds met zeer hoge performantie en in de winterperiode de geklimatiseerde vloeren. Het klimaatplafond is een Zwitsers - Duits concept en heeft bovendien uiterst goede akoestische eigenschappen.
Alle conceptkeuzes staan in het teken van comfort op een geluidloze en tochtvrije manier. Bij een buitentemperatuur van 32°C en 80% relatieve vochtigheid wordt een comfort van 21°C bereikt op een statische manier. De professionele keuken van Sa Guarda is uitgerust met een bijhorende luchtbehandeling als ruimtecompensatie en all air systeem.

Duurzaamheidsprincipes. De opwekking van koude- en warmte-energie wordt voorzien via geothermische warmtepomptechnologie waardoor de woning gedurende de winterperiode gratis verwarmd wordt met de opgeslagen warmte van het zomerseizoen. Het project voorziet in zijn eigen drinkwater. In het watercircuit, vanaf de  waterbehandeling tot en met de afvoersystemen wordt elke liter water gebruikt en hergebruikt in een duurzame cirkel van waterrecuperatie op de site.

De site en de gebouwen zijn uitgerust met KNX. Alle installaties functioneren met elkaar en zijn te beheren en te bedienen op afstand. Dit zijn de HVAC-installaties, de ruimtetemperaturen per ruimte, de inbraakinstallaties, de camera systemen, de toegangscontrole, Hifi installaties, de verlichting en de branddetectie. Het project wordt per dag gemonitord op gebruik, instellingen en verbruik.

Bovenal valt het project op in atypische oplossingen voor detaillering van technisch en esthetische uitdagingen. Techniek en comfort zijn aanwezig zonder zichtbaar de aandacht te eisen.

  • Timing 2013 -2016

andere projecten