naar overzicht

Vives Student

Het bouwen van een studentenhuisvesting gaat om kwaliteit, details en intrinsieke duurzaamheid. In dit project werd gekozen om de badkamercellen volledig vooraf gemonteerd te laten maken en zo te monteren in het project. Dit betekent dat de volledige detaillering van de module gemaakt in een atelier moet afgestemd worden opp de schachten en zijn connecties. Deze manier van werken werd gekozen vanuit een kwaliteitseis voor de afwerking van de badcellen en om de bouwtijd drastisch te kunnen verminderen opdat het project op tijd kone worden afgeleverd aan Vives.

Het project omvat 126 studentenkamers,  gemeenschappelijke refters en ontspanningsruimtes. Een studentencafé in de kelder en een Standaard boekhandel op de gelijkvloerse verdieping.

  • Opdrachtgever Vives
  • Plaats Kortrijk
  • Architect Adins Van Looveren architecten
  • Timing 2015- 2018
  • Oppervlakte 4.300 m²
  • Fotograaf Klaas Verdru

andere projecten